Lakás-hangulat - Megfelelő lakberendezési stílus és hangulat megtalálása - Lakberendezési hangulatterv

Van, aki pontosan tudja, hogy milyen hangulatot szeretne maga körül látni otthonában, s van, akit a bőség zavarba ejt. Persze nem minden fehér és fekete, tehát vannak, akik a kettő közt valahol, különböző ötletmorzsákból táplálkozva ábrándoznak megújuló otthonuk hangulatáról.

Mi segíthet a megfelelően személyes stílus-, hangulat- és színvilág megtalálásában?

Érdemes a teljes felől egyre inkább zárni a kört, tehát kizárni azt, amit végképp elvetünk. Ekkor megvizsgálhatjuk, hogy mi az, ami miatt semmiképp sem tetszik (a stílus hangulati kisugárzása, formavilága, anyaghasználata,.színezete..), ekkor még több kizáró okra fény derül. Ennyivel is beljebb vagyunk. 
Ekkor nézzük meg meglévő példákon, látványterveken, megvalósult otthonok képeinek tömkelegén, hogy mi az, ami tetszik. Nézzünk egy-azon színvilágból sokféle lakberendezési verziót, tudnánk-e szeretni az adott szín dominanciáját. És természetesen mindezt sokféle szín esetében vegyük át. 
Ha sikerült tovább szűkíteni a preferencia körét, akkor gondolkodjunk el választásunk okán:

Miért ez a szín tetszik?
Miért épp ebben érezném jól magam?
Mit várok el otthonomtól?

Ha a feltett kérdésen elgondolkodunk, s ráadásul még határozott választ is tudunk adni, azon kapjuk magunkat, hogy megfogalmaztuk igényeinket.
Még ekkor nem dőlhetünk hátra, hisz irányt mutattunk, amelyen el is kell indulni, hisz a lakás hangulata egy egység, melyet a színek együttese, az anyagok és különböző formák közösen képeznek. Egy nagyon kicsi részlet ugyanúgy el is ronthatja az összhatást, mint ahogy egy hasonlóan kicsiny valami fel is dobhatja. Figyeljünk mindenre, tehát összefüggéseiben lássuk a teret.

Ne felejtsük, ez "csupán" az esztétika. A másik fontos terület a funkcionalitás. Mindkettőnél fontos, hogy gondolkodjunk előre is, hisz egy adott ideig ez a hangulat-, és ez a használati minőség fog kiszolgálni bennünket.

Ha ezek után megakad valaki, vagy el sem mert indulni ezen a buktatókkal teli úton, érdemes lakberendező segítségét kérni, aki többféle felmerülő igény és különböző volumen esetében is tud segítséget nyújtani.
Alapvető segítség lehet a lakberendezői tanácsadás, mely nagy lökést adhat a későbbi egyéni lakberendezéshez, s persze még ezen kívül a segítség sokféle formája adott:

Tervezési információk
Miben segít a lakberendező?

Népszerű bejegyzések