Polgári "loft" hangulat - Bontott tégla, fa, fém, fehér, fekete

A loft szó idézőjeles, hisz nem lehet autentikus. Nem gyárépületben kialakított lakásról van szó és a tervezés igencsak lazán kezeli a stílushűséget, mert a megrendelő funkcionális igénye és a hely adta lehetőségek figyelembevétele volt számomra a legfontosabb. 
Nagy örömöm volt, amikor az első megbeszéléskor körvonalazódott az, hogy éppen olyan hangulat lenne szimpatikus a megrendelőnek, mint ami nekem is nagy kedvencem. Lépésről lépésre alakultak a tervek, miközben folyamatosan összehangoltuk elképzeléseinket.

Előszoba és étkező
Egy polgári lakás, melyben nincs a mai értelemben vett előszoba, azonnal kitárulkozik. Nincs sem fizikai, sem optikai védelem. Rögtön egy nagy tér (ráadásul a belmagasság okán nagy légtér), melynek falai nyílászárókkal szabdaltak. Fel kell öltöztetni ahhoz, hogy ne érezzük üresnek, ridegnek, s ne csak az építészeti jegyek legyenek hangsúlyosak, de a benne lakó számára fontos személyes jelleg és otthonosság is.

Nappali
Az eredeti szép, karakteres, magas kétszárnyú ajtók és hatalmas (belső zsalugáteres) ablakok felújításon átesve maradhattak, ezek a polgári lakás stílusjegyeit erősítik, egyébként minden más kicserélődött. A fűtési rendszer, a vízvezetékek, az elektromos rendszer, a burkolatok, s egészében a teljes hangulat újjászületett.

Hálószoba
A letisztult hálószobában funkcionálisan maximális kihasználtságot céloztunk meg, hogy minden elférhessen, a rejtett tárolás eszközeit alkalmazva.

Összetevők
  • Fő célkitűzés: a megrendelő számára megfelelő és szerethető otthon megtervezése
  • Egység: a nyugodt légkör és az otthonos hangulat (szerintem) elengedhetetlen kelléke 
  • Természetes anyagok és fémek
  • Meleg földszínek és a fekete kölcsönhatása, a nagy-felületű fehér jelenlétében
  • A kemény alapanyagok textilekkel való puhítása: szőnyeg, kanapé, díszpárnák, ... egyensúlyt teremt


  

 





A lakásátalakításról előtte-utána képek megtekinthetők: ITT! 
Megrendelői vélemény: ITT! 

Népszerű bejegyzések