Lakberendezési problémák megoldása - Szoba szétválasztása

Hogyan válasszunk szét 1 szobát?


Adott egy közel 20 nm-es szoba, valamint a hozzá tartozó kb. 2 nm-es gardrób. Ennyi felhasználható terület van, mely jelenleg a kamasz fiú szobája, ebből kell 2 hálószobát létrehozni gipszkarton válaszfal létesítésével. Megrendelői kikötés, hogy a bal oldali traktus maradjon meg a kamasz számára, meglévő bútoraival együtt, lehetőleg minél nagyobb térrel. A másik háló csukható, zárható legyen, legalább 140 cm széles ággyal.
Ez egy olyan lakberendezési feladat, amit lehetetlen tervezés nélkül megoldani, plusz az igények ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy jól működő tereket kapjunk. Az ablakok elhelyezkedése nagyban befolyásolja a lehetőségeket.
Fontos jó tanács:  Ne válasszunk szét szobát úgy - még egyértelműnek tűnő alaprajz esetében sem -, hogy nem tervezzük meg előre, hogy hol helyezkednek majd el az igény szerinti, szükséges berendezési tárgyak. Természetesen tartsuk be a lakberendezés szabályait.


3 verzió készült, melyekben eltérő arányban van jelen a használati kényelmi szint és a tárolókapacitás. Nem készült verzió azokra az esetekre, ha főfal-részt kellene bontani, valamint új ablak nyitására sem (mindkét eset engedélyköteles, valamint nagyobb felfordulással jár), de további működő verziókat lehetne létrehozni).
Látszik, hogy kihasználásra került minden hely, amelyet nem szükséges meghagyni a közlekedési útvonalakhoz, használati terekhez. Van, hogy egyszerű vonalvezetés, van, hogy bonyolultabb alaprajz születik.
Létezik tehát megoldás a legtöbb esetben, az elsőre nehéznek tűnő lakberendezési feladatban is, csak keresni kell, tervezni kell.
 
Megnéznéd a 3D-s terveimet?: ITT!

Népszerű bejegyzések