Tetőtéri lakás - Kétgyermekes család igényei szerint


Konyha - étkező - nappali (amerikai konyhás nappali)


Bézses-capuccinos árnyalatú falak, bútorok, burkolatok, szeletelt bontott tégla burkolattal, üveg pulthátfallal.

A vázlattervi skiccek bemutatják, hogyan lehet burkolatokkal, színekkel alakítani a hangulatot. A lakás részét képező tetőgerendák sugallanak egyfajta hangulatot, melyet érdemes azáltal felerősíteni, hogy az enteriőr hangulatelemeit rokonítjuk hozzá, egységet létesítünk. Ennek persze különböző erősségű verzióit hozhatjuk létre. 

A két verzió közti különbség annyi csupán, hogy míg az 1. skiccen az étkezőasztal mellé egy fekete-fehér alapozott vászonra fénymásolt fénykép illetve reprodukció került, valamint a nappali résznél is a földszínek uralkodnak, addig a 2. skiccen egy kék árnyalatban úszó reprodukció helyezkedik el, és a nappali néhány kékes árnyalatú színfoltot kap a díszpárnák által.

Mit látunk?

Mindkét skicc megfelel az elvárásoknak, a színek integrálódnak az igényeknek megfelelően, a térbeli viszonyok, építészeti elemek, színhangulatok mindkét esetben  egységet képviselnek.

Hangulatbeli különbségek

A bézs-cauccino és semleges színek árnyalatában tartott tér nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, ingermentesebb.
A kék kiegészítő színnel ellátott tér némileg dinamikusabb, élettel telibb.
Az étkezőnél a kép, valamint a nappalinál a párnázat, mint fókuszpont erősebben hat a kékes árnyalat esetében, mint a semleges verziónál.

Tehát

Nagyon fontos az egységes alap! (ezen nem unalmas színeket értek, hanem valamilyen szempontból összeillő, kapcsolódó tulajdonságokat), ezen felül elmondható, hogy könnyűszerrel változtatható a hangulat oly módon, hogy megváltoztatunk bizonyos részleteket, de csakis az egyensúlyban tartás maximális figyelembevételével.

Nappali rész bontott tégla burkolattal vagy anélkül

Itt is az a helyzet, mint az előző skicceken. Mindkét változat illeszkedik az enteriőrbe, viszont azzal, hogy egy falfelület "felöltözik", a tér egészére hatást gyakorol. A "csupasz" változat jelentéktelenebbnek hat, a burkolt pedig stílszerűnek, a konyhai burkolattal együtt indokoltnak tűnik.

Már a vázlatterveknél eldönthetőek, fixálhatóak a fent említett verziók, ezáltal nemcsak képet és irányt kapunk a továbbhaladáshoz, de időben és pénzben is tervezhetővé válik a kialakítás / átalakítás.














Lakberendező tanácsadás és csomagajánlatok: ITT!
A lakás egyéb helyiségeiről szóló cikkek  a következő linken érhetőek el:

Hálószoba: ITT!





Gyerekszoba galériaággyal fiú gyermek részére: ITT!











Gyerekszoba (szabálytalan alaprajz) - 2 éves gyermek részére: ITT!




Népszerű bejegyzések