Hálószoba organikus mintákkal és formákkal - Hálószoba lakberendezés - Hálószoba hangulat ötletek - Hálószobák dekorációs festéssel



A hálószoba hangulati ötletek stílus-irányzatokon és divathullámokon túlmutatva, a szín-, forma- és anyaghasználat harmonikus alkalmazásával készültek. Céljuk, hogy kaput nyissanak a lehetőségek gazdag tárházába, szemléltetve a hálószoba berendezés sokszínűségét (még egy-azon alaprajz, sőt egyféle funkcionális elrendezés mellett is). Persze még számtalan "látvány"-kamra marad zárva, s talán épp Ön, kedves olvasó, lel rá egy eddig rejtett izgalmas hangulati megoldásra saját erőből vagy lakberendező segítségével.

A funkcionális változatokról bővebben ITT! olvashat.

A verzió
Levél motívum dekorációs festésként és szőnyegként - Kamasz szobába (nemezeléssel és pingálással a kreatív tulajdonos is elkészítheti
Átlósan mintegy körbeöleli az ágyat és a komódot a motívum. Ennyi éppen elég is! A berendezés ezért minimál, még-ha a dekorációs végeredmény nem is ezt a stílust képviseli. A vanília falszín kellemes szín-társ.


B verzió
Kemény és hideg kő, puha és meleg padlószőnyeg
A természetben mindkét felülettípus megtalálható. A puha pázsit és a sziklák jelképesen bekéredzkedtek a hálószobába, s nem jöttek egyedül, hisz a harmonikus egységhez némi szín-gesztus is dukál. Így lesz belőle eklektikusan harmonikus, szerethető enteriőr.


C verzió
Az ágas-bogas zöld természet
A fehér vagy világos bézs falszíntől övezve megjelennek a kevert tónusú zöldekből álló színfoltok. Esztétikai- és dekorációs centrumként, gyújtópontként jelentkezik a térelválasztó üveg dekorációja és az erre rímelő tükrök kovácsoltvas kerete. A motívum erőteljes megjelenése elvárja, hogy a többi látványelem ennek alárendeltjeként visszafogott, s egyben feltűnésmentesebb legyen.


D verzió
Fa és kavics - A természet megunhatatlan formái a hálószobában
A fehéren kívül szinte csak két szín, s nagyságrendileg csak két anyag az, mely uralja a szobát, de ezek micsoda színek és anyagok: A fa organikus formájával és mintázatával hódít, a kavics pedig tömegével és összképével. A legjobb pedig a látványban az, hogy egymást kiegészítik, a másik hatását fokozzák. Az ágakra függesztett színes üvegmécsesek és a mesterséges csillagos égbolt az esti hangulat felelősei. A nappali hangulat "természetesen" adott.


E verzió
Meglepő, érdekes, intenzív, dinamikus, extrém, organikus formavilágú
Többféle szín-párossal jól mutat ez a megoldás, mert a lényeg a szín-eltérés és ami még-fontosabb: a formavilág. Az ágy felett nyíló rejtett szekrény ajtaja, egy vakrámára feszített fekete-fehér festett- vagy nyomtatott vászon.


Kérem, tekintse meg a Hálószobai ötlettár további cikkeit is: ITT!

Népszerű bejegyzések