Szürke hálószoba lakberendező - Hálószoba lakberendezés - Hálószoba hangulat ötletek - Fotótapéta a hálószobában - Szürke hálószoba rózsával, pinkkel, naranccsal, zölddel



A hálószoba hangulati ötletek stílus-irányzatokon és divathullámokon túlmutatva, a szín-, forma- és anyaghasználat harmonikus alkalmazásával készültek. Céljuk, hogy kaput nyissanak a lehetőségek gazdag tárházába, szemléltetve a hálószoba berendezés sokszínűségét (még egy-azon alaprajz, sőt egyféle funkcionális elrendezés mellett is). Persze még számtalan "látvány"-kamra marad zárva, s talán épp Ön, kedves olvasó, lel rá egy eddig rejtett izgalmas hangulati megoldásra saját erőből vagy lakberendező segítségével.

A funkcionális változatokról bővebben ITT! olvashat.

A verzió
Meleg hatású világos- és sötét szürke falak és bútorok halvány rózsaszín kiegészítőkkel
A szürkének nem kell sok segítség, hogy életre keljen. Jelen esetben ezt a szerepet a tompa színű, vászonból készült római roló, az ágynemű és a vászon lámpa-búra játssza. Igaz, hogy kissé nőies benyomást kelt a háló, de azért nem csöpög a méz a falakról. Köszönet érte a kétféle világossági értékű szürke falnak és a szürke, mintás dekor-bútorlapból készült komódnak, ágynak és szekrénynek. Az ágy feletti polcok, csakúgy, mint a hatalmas tolóajtós szekrény, valamint a padló egyaránt fehér színértékűek.


B verzió
Meleg szürke falú hálószoba fehérre festett tégla-burkolattal és sötét pink centrális színfolttal
Ha élénk színfoltot készülünk alkalmazni, akkor érdemes ezt kompenzálandó, lehűteni. Pl. ebben az esetben a szürke / fehér falszín jó választás, hisz nemcsak hűsíti a központi vérpezsdítő színt, de ki is emeli azt, szépen a háttérben maradva, vele nem versenyre kelve. A színben és hangulatban a megfelelő kiegészítőket megtalálva, igazán különleges és egyedi hálószobát hozhatunk létre.


C verzió
Őszi fotótapéta, őszi színek az enteriőrben, modern felfogásban
Egy minta és egy szín az, amely meghatározza a hálószoba hangulatát, jól kiegészíti egymást a szürke árnyalataiban játszó őszi kép és a kép hangulatának megfelelő szín, a narancs. Ettől válik élővé és különlegessé a látvány.

D verzió
Hideg szürke padló és falsík, élettel teli zölddel
Mitől válik karakteressé egy szoba? Attól, hogy bizonyos tézisek érvényesülnek benne, hagyunk érvényesülni egy-egy fontos részletet, a többit pedig finoman a háttérben marasztaljuk, vagy a kiemelendő karakter erősítésére használjuk.



E verzió
Tél végi-, kora tavaszi hangulat a hálószobában
Pillanatkép: Éppen vége a télnek, még hűvös van, de a növények kezdenek magukhoz térni, újjáéledni. A zöldülés, az új élet lehetősége rejlik a hangulatban a zöld színű kiegészítőknek köszönhetően. Mivel a minket körülvevő környezet hangulata és színvilága befolyással van pszichénkre, idegrendszerünkre, ajánlható ez a színvilág a túlfűtött,  kihűthetetlen panel hálószobába, D-i fekvésű zavaróan benapozott helyiségekbe vagy azoknak, akik hűvös, de megnyugtató és nyugalmat árasztó közegre vágynak.


Kérem, tekintse meg a Hálószobai ötlettár további cikkeit is: ITT!



Népszerű bejegyzések